U heeft terug voor het eerst in enkele jaren een iets verdere vakantie durven plannen? Een zomerconcertje hier en daar pikt u ook graag terug mee? Lees hier enkele tips en nieuwigheden.

Ons kantoor blijft de hele zomer geopend, behalve op donderdag 21 en vrijdag 22 juli en maandag 15 augustus!

Vakantieplannen? Denk even aan het volgende…

 • Een VISA kaart kan handig zijn om te betalen in het buitenland (zeker buiten Europa) daar een gewone bankkaart niet altijd en overal werkt.
 • Heeft u een VISA Gold kaart, dan geniet u bovendien van o.a. een annulatieverzekering of bijstandsverzekering.
  Klik hier voor alle gedetailleerde info rond VISA-kaarten
 • Reist u buiten Europa en wenst u daar toch te betalen met de gewone bankkaart? Denk eraan dat deze kaart voor de meeste landen buiten Europa specifiek opengesteld dient te worden. Dit kan u zelf via MyCrelan of Crelan Mobile (via beheer kaarten) of via ons kantoor.
 • U kan bij ons net zoals bij de meeste andere banken geen vreemde munten meer bestellen. In de meeste landen kan u zeker cash afhalen ter plaatse. Wenst u toch graag cash in de lokale munt mee te nemen, dan verwijzen wij u naar een wisselbureau in de buurt.
  Klik hier voor een overzicht welke kaart wanneer te gebruiken in het buitenland
 • Wenst u een meer uitgebreide reisbijstandsverzekering voor een bescherming van uzelf, maar ook van uw gezin én uw wagen? Neem even contact op voor meer info.
 • De kosten voor hospitalisatie kunnen in het buitenland veel hoger oplopen dan in België. Neem steeds een kopie van de polis van uw hospitalisatieverzekering mee, zodat men indien nodig ter plaatse ook kan zien waarvoor u verzekerd bent.

Verplichting elektronisch betalen bij handelaars vanaf 1/7

Vanaf 1 juli 2022 moeten alle ondernemingen, ongeacht hun grootte, in staat zijn hun particuliere klanten ten minste één elektronisch betaalsysteem aan te bieden.

 • Cash blijft een geldig betaalmiddel
 • Naast de gewone bankkaarten, is PayConiq in korte tijd een veelgebruikt alternatief geworden. De link met uw Crelan-rekening zou perfect moeten werken. Bij u niet? Neem zeker contact met ons op!
Vragen? Neem contact met ons op!
Terug naar overzicht