Kantoor Demuzere BV

Gaat u op vakantie deze zomer? Ontdek hier de specifieke regels ivm Corona voor de verzekeringen bij uw VISA-kaart.

Ons kantoor blijft deze zomer net zoals vorig jaar doorlopend geopend. Aan aangepaste openingsuren hoeft u dus niet te denken.
Indien u zelf op vakantie trekt en u wenst gebruik te maken van een annulatie -of bijstandsverzekering bij uw VISA-kaart, leest u best even verder:

Niet-essentiële reizen

Reizen buiten Europa zijn nog niet toegestaan (op moment van schrijven).
Er blijven ook binnen Europa bepaalde beperkingen van toepassing: sommige Europese landen laten voorlopig nog geen Belgische bezoekers toe. Het is daarom voor Belgische reizigers belangrijk zich te informeren aan de hand van de officiële reisadviezen te bekomen via https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen

VISA-verzekeringen in Corona-tijden

De algemene regels en voorwaarden kan u hier raadplegen: https://www.crelan.be/nl/particulieren/product/vergelijk-onze-kredietkaarten
Ikv Corona zijn er echter specifieke regels.

Annulatieverzekering (VISA)

Als u reserveert op het moment dat er mag gereisd worden, maar u moet annuleren, richt u zich best eerst naar de touroperator, luchtvaartmaatschappij, hotel, etc …

  • Als u niet of niet volledig schadeloos werd gesteld door reisorganisatoren en de algemene voorwaarden van de annulatieverzekering van toepassing zijn, kan u een schadedossier indienen dat vervolgens door de verzekeraar zal beoordeeld worden

Als u reserveert op het moment dat er reisverbod is, zal er géén tussenkomst zijn voor annulatie ten gevolge van het virus.

  •  Er is wel tussenkomst ten gevolge van andere oorzaken (bv. sterfgeval in de familie)

Medische bijstand op reis (VISA Gold en Business)

Als u reist op een moment en in een land dat er officieel mag gereisd worden, dan is er tussenkomst voor eventuele verlenging van de reis bij quarantaine (en dit maximaal voor €75/dag en dit gedurende maximaal 10 dagen) én voor medische noodhulp.
Als u reist ondanks reisverbod van de overheid zal er geen tussenkomst zijn.

  • Om een beroep te kunnen doen op de medische noodhulp en de annuleringsverzekering moet de reis voor minstens 50% zijn betaald met de Visa-kaart. Voor de annulatieverzekering geldt er geen franchise, voor de medische noodhulp is er een franchise van de eerste 100 euro.

Vouchers

Als reizen worden geboekt met vouchers die klanten gekregen hebben van touroperators naar aanleiding van het schrappen van een reis die werd betaald met de Visa-kaart gelden de verzekeringen ook omdat de oorspronkelijke reis werd betaald met de kaart. Voor de annulatieverzekering in functie van een covid19-besmetting is het dan wel belangrijk dat de reis werd geboekt in een periode dat reizen werd toegestaan.

Wenst u meer info? Geef zeker een seintje!