Kantoor Demuzere BV

Gaat u ook op vakantie deze zomer? Bekijk hier waar u op financieel vlak best even bij stilstaat.

Ons kantoor blijft deze zomer net zoals vorig jaar doorlopend geopend. Aan aangepaste openingsuren hoeft u dus niet te denken. We zetten de belangrijkste zaken waaraan u best wel op voorhand denkt hieronder voor u op een rijtje.

Bank

  • Een Visa-kaart kan handig zijn daar een gewone bankkaart niet altijd en overal werkt. U geniet bovendien van bvb. een annulatieverzekering of bijstandsverzekering, gekoppeld aan uw kaart. Ontdek hier alle andere verzekeringen in het aanbod van Crelan.
  • Beschikt u al over een Visa-kaart maar vreest u met de standaardlimiet niet rond te komen tijdens uw vakantie? Vraag dan naar een tijdelijke limietverhoging.
  • Reist u buiten Europa en wenst u daar toch te betalen met de gewone bankkaart? Denk eraan dat deze kaart voor de meeste landen buiten Europa specifiek opengesteld dient te worden. Dit kan u zelf via MyCrelan of de mobile app (via beheer kaarten) of via ons kantoor.
  • U kan bij ons net zoals bij de meeste andere banken geen vreemde munten meer bestellen. In de meeste landen kan u zeker cash afhalen ter plaatse. Wenst u toch graag cash in de lokale munt mee te nemen, dan verwijzen wij u naar een wisselbureau in de buurt.
  • In meer exotische bestemmingen kan u vaak enkel met cash betalen en kan die cash vaak enkel met een Visa-kaart afgehaald worden. Denk eraan dat er een cash-limiet op elke Visa-kaart zit van €600 per 4 dagen. Hou ook rekening met kosten en wisselkoersen die de bank ter plaatse kan aanrekenen.
  • Raadpleeg hier een overzicht wanneer u welke kaart best gebruikt in het buitenland.

Verzekeringen

  • Er kan altijd iets gebeuren wanneer u op vakantie bent. Een reisbijstandsverzekering beschermt niet alleen u, maar ook uw gezin en uw wagen.
  • De kosten voor hospitalisatie kunnen in het buitenland veel hoger oplopen dan in België. Neem steeds een kopie van de polis van uw hospitalisatieverzekering mee, zodat men indien nodig ter plaatse ook kan zien waarvoor u verzekerd bent.

Vragen? Bel ons of spring even binnen!